Ezt tegnap sütöttem, és nagggyon fincsi lett. Gondoltam hát, leírom a receptet, hátha valakinek van kedve kipróbálni. Akivel találkozunk Július 15-én (az tudja miért :-), az meg is kóstolhatja, mert a diétás kaják asztalán ez is tálalva lesz :-)
Szóval: Egy nagy tepsi lepényhez a következők kellenek:
Alap:
30 dkg zabpehelyliszt
3 tojás (én most 4-el csináltam a ráadás miatt)
egy kk só (lehet kicsit több is)
víz - hogy olyan nokedli állagú legyen a tészta
Ráadás, amitől extra és finom lesz:
egy csokor petrezselyem apróra vágva
egy csokor metélőhagyma apróra vágva
egész szezámmag (érzés/ízlés szerint)
egész lenmag (szintén zenész)
Az egészet össze kell keverni, és kizsírozott tepsiben egyenletesen, vékonyan szétkenni. Kb. 25 perc alatt sül meg (nekem a széle teljesen el szokott válni a tepsitől). Ha kész, azonnal fel lehet szeletelni. Frissen a legfinomabb. Jó ízű magában is, meg bármilyen sós krémmel is. Mi tegnap halkrémmel ettük (1 szardíniakonzerv összekeverve 1 teavajjal -10 dkg-).
Remélem, én is megkóstolhatom............
VálaszTörlésHát persze! Mért is ne? A diétás asztal nem csak a "rászorulóknak" készül, hanem az érdeklődőknek is :-)Sokféle finomságot tervezek oda... ...aztán, hogy tényleg finom lesz-é...?
VálaszTörlésHa úgy alakul, már pénteken is megkóstolhatod. Tervbe van véve, hogy a gyerekekkel útra kelek felétek (ez mondjuk időjárás kérdése is) - megígértünk nekik egy kis lubickolást a Balatonban.
Elküldtem apuval a kórusos videót, remélem el is vitte. Ha elfelejtené odaadni, csak érdeklődj felőle :-)
Remélem, én is meg tudom majd kóstolni!
VálaszTörlésMost pénteken mentek???
Ott leszünk elvileg Kádártán!!! :) Nem jöttök arrafelé is?
Hát ez a pénteki nap sokminden függvénye még: időjárás, idegállapot, bátorság - egyedül 4 gyerekkel annyit autózni...
VálaszTörlés