A kecskefejés után szedtünk cseresznyét, meg málnát is. Jó sok volt :-) Hazaérve az a gondolatom támadt, hogy nem csak málnahabot csinálunk belőle, hanem kipróbáljuk levesnek is, az eper mintájára. Bevált :-) Nagyon finom lett :-)
1,5 literes lábos félig töltve málnával, majd 3/4-ig felöntve vízzel - nyersen összemixeltem, és így hidegen adtam hozzá a xukorral kikevert 3 tojássárgáját (kevés levessel folyósabbá téve) , fahéjat. Ezután tettem csak tűzre, és forrásig melegítettem, aztán ki is kapcsoltam. A fehérjékből 3 kk xukorral habot vertem, vízen kifőztem galuskának, majd a leves tetejére tettem.
Ha valaki nem állhatja a magokat a levesben, még a turmixolás után szűrje át a levest! :-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése