Csináltam már korábban is, de az annyira nem ízlett. Most kicsit átvariáltam, és egészen hasonló lett az eredetihez - mármint a búzalisztes változathoz, de beltartalmi értékeit tekintve jóval egészségesebb :-)
Hozzávalók (2 őzgerinc megtöltéséhez!):
12 tojás
csipet só
14 ek xukor (vagy fele cukoressimo vagy valami más)
egy csipet szódabikarbóna
vaniliás xukor
10 dkg ghee olvasztva
5 ek mandulaliszt
5 ek kókuszliszt
3 ek lenmagliszt
7 ek darált mogyoró
mazsola, azsalt áfonya, csokidarabkák, kandírozott citrushéj + amit még a fantáziánk megenged
Elkészítés:
Felvertem a tojásfehérjét, beletettem a csipet sót, Xukrot, majd a sárgákat is. Fokozatosan belekevertem (robotgéppel) a liszteket, szódabikarbónát majd a ghee-t is. Jó sűrű, krémszerű lett a massza lett, amit még tudott a gép keverni. A gyümölcsöket s egyebeket már csak kanállal kevertem bele. Az őzgerinc-formákat kibéleltem sütőpapírral, megtöltöttem a masszával (félig), majd befedtem a tetjét is, és kb 3/4 óráig sütöttem. Nagyon fincsi lett :-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése