Isten tenyerén

Isten tenyerén
"Életem ott van Isten tenyerén azért nem félek én. Bármi fáj nekem, mosolyog a szemem. Száz jajszó között is bízom vakon, hitem fel nem adom. Rám törhet vadul ezer baj, veszély, Isten így szól: Ne félj! Miért is? Mitől is félhetnék én? az Isten tenyerén!"

2012. május 4., péntek

Függetlenség...

"- A világ azért van ebben a nyomorult állapotában, mert az Édenben kiléptetek a velünk való kapcsolatból, hogy kinyílvánítsátok a saját függetlenségeteket. A legtöbb férfi ezt úgy nyilvánította ki, hogy verejtékes kétkezi munkájában keresi az önazonosságát, az értékét és biztonságát. Azáltal, hogy úgy döntöttetek, ti állapítjátok meg, mi a jó és mi gonosz, ti magatok próbáljátok meghatározni a sorsotokat. Ez a fordulat az, ami anyi fájdalmat okozott nektek.
   Jézus a botra támaszkodva felállt, és megvárta, amíg Mack lenyeli az utolsó falatot éső is feláll. Együtt elindultak a tó partján. - De ze még nem minden. A nő vágya - és ez a szó valójában "elfordulást" jelent -, azaz a nő elfordulása nem a saját munkája, hanem a férfi feé történt, aki erre azzal válaszolt, hogy uralkodni kezdett a nőn, átvette felette a hatalmat, hogy ő legyen az uralkodó. Mielőtt így döntött, az asszony kizárólag benne találta meg önazonosságát, biztonságát, valamint a jó és gonosz felőli megértését - ahogy a férfi is.
- Nem csoda, hogy kész kudarcnak érzem magam Nan mellett. Úgy tűnik, hogy én képtelen vagyok megadni neki mindezt. 
- Nem is erre alkottalak meg. Ha mégis megpróbálod, akkor csak Istent fogsz játszani. 
   Mack lenyúlt, felvett egy lapos követ és megkacsáztatta a tavon. - Van ebből kiút?
- Igen, és anyira egyszerű, bár számotokra soha nem könnyű. A megoldás a vissza-fordulás. Azaz: viszzatérés hozzám. Ez pedig azt jelenti hogy lemondasz a saját elképzelésed szerinti hatalomgyakorlásról és mások maniplálásáról, és egész egyszerűen visszatérsz hozzám.  - Jézus szinte esedezett, ahogy ezt mondta. - A nőknek - úgy általában - nem könnyű elfordulniuk egy férfitól, és feladni azt az igényüket, hogy ő elégítse ki szükségleteiket, gondoskodjon számukra biztonságról,és védje meg az identitásukat - és nem könnyű vissztérniük hozzám. A fériak - úgy általában - nagyon nehéznek találják, hogy elforduljanak saját kezük munkáitól, a hatalom, a biztonság és a fontosság hajszolásától - és nehéznek találják, hogy visszatérjenek hozzám."

-Wm. Paul Young: A viskó- 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése