Isten tenyerén

Isten tenyerén
"Életem ott van Isten tenyerén azért nem félek én. Bármi fáj nekem, mosolyog a szemem. Száz jajszó között is bízom vakon, hitem fel nem adom. Rám törhet vadul ezer baj, veszély, Isten így szól: Ne félj! Miért is? Mitől is félhetnék én? az Isten tenyerén!"

2010. szeptember 18., szombat

Eső, eső, eső...

2010. VI. 01.
Az alábbi könyv, és az örömjáték miért is jutott most eszembe? Mert kicsit elegem van a rengeteg esőből, amitől lassan a Pannon-beltenger rémképe tárul elém... A gyerekek nem tudnak kimenni az udvarra, mert ha netán elállt is az eső csorgása, mégis minden csupa-csupa víz az udvaron. A ruhák nem száradnak meg csak napok alatt, a mosnivaló viszont elég sok (mért is lenne kevés egy ekkora családban? :) ... A kerti termés rothadásáról már inkább említést se tegyünk... Mi az örülnivaló ebben???
Mondjuk, amikor végre eláll az eső, akkor:
- bátran elindulhatunk befelé a városba, nem fogunk ronggyá ázni a biciklin:)
- a teraszon már lehet játszani :)
- végre nem csak a felhők felett süt a Nap, hanem minket is átmelegít és felvidít :) Most éppen besüt az ablakon! :)
És ha újra esni kezd? Nos, maradnak az építőkockák, a közös süteménykészítés, és elég sok mesekönyvünk is akad a polcokon... Éljen a kreativitás!!! :)
  

Közben még eszembe jutott, minek is örülhetek, miközben végeláthatatlanul zuhog az eső:
- Nincs pincénk, amit elönthetne a rengeteg eső. Ez a tény sok gondtól megkímél minket. :)
- Hála Istennek tudtunk venni egy biciklis utánfutót (alias: hintó), amiben legalább a kislányok nem áznak meg, ha úton vagyunk. :)
- Végül pedig ilyenkor látható egy csodás természeti jelenség, a szivárvány, ami egyben Isten és Noé szövetségére is emlékeztet, mely szerint nem lesz több özönvíz a földön. :)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése