Isten tenyerén

Isten tenyerén
"Életem ott van Isten tenyerén azért nem félek én. Bármi fáj nekem, mosolyog a szemem. Száz jajszó között is bízom vakon, hitem fel nem adom. Rám törhet vadul ezer baj, veszély, Isten így szól: Ne félj! Miért is? Mitől is félhetnék én? az Isten tenyerén!"

2021. augusztus 12., csütörtök

Várak

Egy hete családi találkozó volt nálunk. Utána anyósomat hatavittük, hogy kevesebbet törődjön hazafelé, a hosszú úton. Pár napig ott is maradtunk nála. 
Múltkor nem tudtuk megnézni Füzér várát, most pótoltuk. Bár esős időt ígértek, elindultunk. Eső nem volt, de kellemetlen hideg szél igen.  A vár fantasztikus. Szépen felújították, ráadásul a gyerekeknek csináltak egy pecsétgyűjtős játékot is, aminek a végén kaptak egy kulcstartót. A várnézés után sikerült az ott elrejtett geoládát is megtalálnunk. 




Hazafelé jövet is nagyot kirándultunk. Az Aranyosi-völgyön át mentünk Boldogkőváraljára. Útközben megálltunk egy forrásnál, ahol apáék sokszor jártak gyerekkorukban. A boldogkői vár is sokat szépült, mióta ott jártunk. Ráadásként még lovagi tornát is láthattunk, ahol a lovagok igen vicces figurák voltak. Próbáltuk megkeresni az ottani geoládát is, azt hittük jó helyen kutatunk, de utóbb kiderült, hogy nem... majd legközelebb. Elmentünk Vizsolyba is. Itt is nagy változások történtek. A gyerekek Biblia-lapot nyomtattak, s a virtuális geoláda megfejtése is sikerült. Hazaindulva még egy kis kitérőt tettünk Golopra, ahol apa az élete első 2 évét töltötte. Csodás helyen van ez  kis falu. Egy néni segítségével megtaláltuk a hajdani parókiát is, ami a templommal együtt erősen pusztulófélben van. Kár érte... Este jó fáradtan, de élményekkel gazdagon értünk haza. 





Vizsoly

Golop


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése