Karfiolkrémleves
Megmaradt karfiolpüréből készült (a főtt karfiolt összeturmixoltam zsírban sült hagymával és petrezselyemmel.).
Zsíron megdinszteltem két nagy fej apróra vágott hagymát, és kockára vágott kolozsvári szalonnát. Felengedtem vízzel, majd a karfiolpürét is hozzáadtam. Sóztam, borsoztam, és már készen is volt. Nagyon ízletesre sikeredett :-)
Apró linzerkekszek több variációban
A gyerekeim nagyon édességre vágytak, nekem meg eszembe jutott a karácsonyi jól sikerült linzerem. Gondoltam,újra elkészítem. Ja, csak nem írtam fel az arányokat... Így aztán ez nem olyan lett...
Mostani kísérlet:
40 dkg darált mandula
10 dkg kókuszliszt (ezt a kényszer tetette bele velem, mert túl híg lett a tésztám - de legalább jó kókuszíze lett a keksznek tőle)
2 tojás
10 dkg xilit
10 dkg méz
10 dkg kókuszzsír
szódabikarbóna, vaniliásxukor
Az elkészítése ugyanúgy történt, mint a normális linzeré, de nagyon figyelni kellett, majdnem elégettem a végét a sütőben. Karácsonykor megkeményedett a tésztám, majd újrapuhult, most azonban teljesen puha és omlós maradt.
Karácsonyi variáció, ha a most tapasztaltak után jól gondolom, ez lehetett:
30 dkg darált mandula
10 dkg xilit
5 dkg kókuszzsír
2 tojás
szódabikarbóna, vaniliásxukor
(Erre csokimáz került, meg maradék mandulakrém és gesztenyepüré a bonbongyártásból)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése