Isten tenyerén

Isten tenyerén
"Életem ott van Isten tenyerén azért nem félek én. Bármi fáj nekem, mosolyog a szemem. Száz jajszó között is bízom vakon, hitem fel nem adom. Rám törhet vadul ezer baj, veszély, Isten így szól: Ne félj! Miért is? Mitől is félhetnék én? az Isten tenyerén!"

2014. február 26., szerda

Kalevala-est

A kórussal a népdalfeldolgozásaimból fogunk énekelni néhányat, és a többi műsorszám is nagyon vonzó (a néptáncosok pl. tuti siker :-).  Szeretettel várunk minden érdeklődőt! :-)

2014. február 23., vasárnap

84. zsoltár

...ezzel majdnem megríkattam a hatodikosokat. Mielőtt meghallgattuk, felolvastuk a Bibliából a zsoltárt, aztán elmeséltem nekik, mi van a videoklipben (ők csak a zenét hallgatták)...


Zsoltárok könyve 84. rész

  1. Az éneklőmesternek, a gittitre; Kóráh fiainak zsoltára.
  2. Mily szerelmetesek a te hajlékaid, Seregeknek Ura!
  3. Kivánkozik, sőt emésztődik lelkem az Úrnak tornáczai után; szívem és testem ujjongnak az élő Isten felé.
  4. A veréb is talál házat, és a fecske is fészket magának, a hová fiait helyezhesse, - a te oltáraidnál, oh Seregeknek Ura, én Királyom és én Istenem!
  5. Boldogok, a kik lakoznak a te házadban, dicsérhetnek téged szüntelen! Szela.
  6. Boldog ember az, a kinek te vagy erőssége, s a te ösvényeid vannak szívében.
  7. Átmenvén a Siralom völgyén, forrássá teszik azt; bizony áldással borítja el korai eső.
  8. Erőről erőre jutnak, míg megjelennek Isten előtt a Sionon.
  9. Uram, Seregeknek Istene! hallgasd meg az én könyörgésemet; hallgasd meg Jákóbnak Istene! Szela.
  10. Mi paizsunk! Tekints alá, oh Isten, és lásd meg a te felkented orczáját!
  11. Mert jobb egy nap a te tornáczaidban, hogysem ezer másutt; inkább akarnék az én Istenem házának küszöbén ülni, hogysem lakni a gonosznak sátorában!
  12. Mert nap és paizs az Úr Isten; kegyelmet és dicsőséget ád az Úr, nem vonja meg a jót azoktól, a kik ártatlanul élnek.
  13. Seregeknek Ura! Boldog ember az, a ki bízik benned.


Meglepetés :-)

Szerdán nagy meglepetésemre sorra köszöntöttek a gyerekek az iskolában. De amin igazán nagyon és jólesően meglepődtem az a következő volt:
A negyedikesekhez mentem egyházi ének órát tartani. Beléptem a terembe, és a gyerekek kórusban elkezdték:
- Boldog névnapot, Zsuzsa néni! - és elkezdték kórusban énekelni a 134. zsoltárt... :-)
Igazán meghatódtam... :-)

-::-::-::-::-::-

Az egyházi ének órákhoz sokszor keresgélek a YT-on zenehallgatási anyagot. A zsoltárokkal nagy szerencsém van, mert nagyon sok feldolgozást lehet találni, főleg idegen nyelveken. Szebbnél szebbeket. Íme egy 134. zsoltár feldolgozás:

Farsang

Iskolai farsangunkat az idén többször is ide-oda kellett tologatni különböző külső okokból. Végül csütörtökre esett a nagy nap. Az ovisok is aznap farsangoltak délelőtt, így a kislányaink egész nap szórakozhattak. Nagyon várták a nagy napot, amikor is Márti felveheti az én régi szeremlei ruhámat, amibe rögtön beleszeretett, ahogy meglátta, Klári pedig felveheti Janka régi Csingiling ruháját, amihez új szárnyakat kellett gyártanunk. Janka Kleopátra akart lenni minden áron, így az utolsó pillanatban összedobtam neki is egy jelmezt lepedőből meg egyéb kiegészítőkből. A jogarát kölcsönbe kaptuk, és Dóri festette ki, úgyhogy csodás lett az eredmény. Még helyezést is kapott érte :-). Csak Barni járt pórul, mert a kölcsön ígért ruha nem érkezett meg, így csütörtökön délelőtt kellett neki összekeresni valamit, amit felvehet :-(. A két kislánynak Márti keresztanyja készített gyönyörű virágokat a hajukba, amit szinte ki se akartak venni onnan (csak éjszakára :-)).
A mulatság jól telt, nagyon sokan jöttek el és jó sok gyerek be is öltözött. A keringő úgy állt össze, mint a púpos gyerek a prés alatt, de a végeredmény jó lett, a gyerekek szépek voltak, ügyesen táncoltak. Büszke voltam a nyolcadikosaimra :-).
 

2014. február 16., vasárnap

Ismét NetVers Fesztivál!!! :-)

A héten felvettük a VII. NetVers Fesztiválra beküldendő dalainkat, és be is küldtük. A fesztivál honlapján a hónap végéig meg is lehet hallgatni a felvételeket. A fesztivál bő egy hónap múlva lesz Győrben, addig azért van mit gyakorolni és még tanulni is (van olyan dal, amit még nem tudunk kórusilag), de reméljük a legjobbakat. Haranghy Géza bácsinak mindenesetre tetszenek a verseiből készült dalok :-)

2014. február 12., szerda

Ami az osztályomba került...

Végre sikerült lencsevégre kapnom ezeket is. A jobb fényviszonyok miatt talán kicsit szebbek a színek is :-)


2014. február 7., péntek

Műanyag csodák

Két éve az iskolai alkotótáborban csináltunk ilyesmit, most újra előjött a téma. Őrizgettem itthon néhány színes műanyag flakont (1 sárga, 2 féle zöld, 1 barna), és gondoltam, itt az idő valami új alkotásra. Kellett még hozzá többféle gyöngy, meg dekorációs csilli-villi alakzatok (szív, virág, kör, négyzet...), egy olló, ami a műanyag vagdosása következtében már csak erre a célra lesz használható, damil, és ragasztóanyag (ragasztópisztoly) - ja, még gyertya is az olvasztáshoz, és tű a forró lyukasztáshoz (ez se lesz már máshoz használható). No, meg nem kevés idő. És íme, az eredmény:
virágok

pillangók

kész díszek
(Élőben sokkal szebbek - a fényképezőgépem még mindig nem adja vissza hűen a színeket, pl. a lila és a rózsaszín gyöngyök itt tök egyformának látszanak :-( ... )

2014. február 6., csütörtök

Variációk egy témára...




Készültek: konzerves doboz, bordürcsík, csomagolópapír, rafia, fagyöngy és ragasztó felhasználásával.

... és mi okból vagyok ilyen ráérős? Nos, harmadik hete betegeskedünk, hol a lányok felváltva, hol meg én. Így elég sok időt töltünk idehaza, mondhatni, szinte be vagyunk zárva. Klára már a második körnél tart, második antibiotikum-kúrával... 
Készült itt még időközben műanyag-flakon csoda is dupla kiadásban, meg egy rafia-gömb is, csak fényképet nem csináltam még róluk, és egyenlőre nem is tudok, mert már bent díszítik az iskolában a termemet :-).

2014. február 2., vasárnap

Tárolóedényke virággal, lepkével

Ez a ma délután szüleménye :-) 
 konzerves doboz, csomagolópapírok, fagyöngyök, rafia, ragasztó és egy kis inspiráció...