Isten tenyerén

Isten tenyerén
"Életem ott van Isten tenyerén azért nem félek én. Bármi fáj nekem, mosolyog a szemem. Száz jajszó között is bízom vakon, hitem fel nem adom. Rám törhet vadul ezer baj, veszély, Isten így szól: Ne félj! Miért is? Mitől is félhetnék én? az Isten tenyerén!"

2014. január 27., hétfő

Alkotnak a lányok :-)

bábelőadás :-)


csendélet

készül az ebéd


Voltak nekünk szülinaposaink is :-)

a legkisebb

és a legnagyobb

 
... és életemben először sikerült olyan vanília - pontosabban krémes ízű tölteléket csinálnom, ami bár kókusztejből készült, mégsem volt egy picit sem kókuszíze! :-)

2014. január 26., vasárnap

Számítógépes generáció

Még a téli szünetben történt - szólt a rádió, mire Janka egyszer csak megszólalt:
- Apu, x-eld ki a zenét!

...no coment

"Lobogni kell"

Már jóval korábban felkeltette a figyelmemet egy szórólap, ahol egy Isten által rabul ejtett politikussal való találkozásra hívtak, aki erről a rabul-ejtésről könyvet is írt. Aztán ezt a könyvet az ősz folyamán sikerült beszereznem. De elolvasni nem volt időm, csak várt rám az asztalomon. 
Aztán a héten megbetegedtem. Hétfőn délután egyik pillanatról a másikra berekedtem, majd napról napra egyre kevésbé tudtam beszélni. Csütörtök éjjel aztán be is lázasodtam, és ez a lázas állapot eltartott egy darabig. Hála Istennek már javulok, de a főnök holnapra még szabadságolt. A lényeg azonban nem ez, hanem az, hogy így végre volt időm olvasni. Befejezve egy korábban elkezdett regényt (Győri Dezső - Tűzvirág c. írását, ami szintén nagyon tanulságos történelmi regény), nekiláttam a politikusi bizonyságtételnek. 
Egy olyan ember bizonyságtételét olvashattam, akinek szintén beszélő bibliája van, aki meghallja az Isten hangját akkor is, ha csendben megszólal benne és úgy indítja cselekvésre. Döbbenetes történeteket oszt meg életéből és mások életéből. Közben ahogy ír, rá kell jönnöm, milyen kicsi ez az ország, van néhány közös ismerősünk is :-) . 
Élő hitű, az Istenért lobogva égő életű ember ő, aki cselekedni hív. Olyan dolgokra buzdít, amit én magam is fontosnak tartok. A keresztyén élet célja nem csupán az önmaga üdvössége, hanem, hogy só legyen, másokat is Istenhez vezessen. Nagyon jó volt olvasni sorait - tükör volt, buzdítás volt, felemelő volt. 
Nem azért érdemes olvasni a könyvét, mert ő egy politikus, hanem mert egy olyan keresztyén ember, akiből jó lenne, ha minél több lenne ebben az országban.

Keresztyén életpálya-modell

"A keresztény ember a 'jóléten' élete harmóniáját érti. Békében, szeretetben, teljes megelégedettségben él. Harmóniában a Teremtőjével, ezáltal önmagával és az embertársaival is. Ez az igazán vonzó 'életpálya-modell'! Az ilyen ember hozzáállása teljesen más a környezetéhez, a politikához, a fizikai javakhoz és minden egyébhez is. Amíg ez a harmónia nem valósul meg minél szélesebb körben a társadalom legkisebb sejtjeiben, a családok életében, addig nem beszélhetünk jólétről. A jólét ugyanis a táradalom lelki, szellemi és erkölcsi fokmérője. Addig anyagi javaink területén sem lesz hosszú távú javulás, amíg lelki, szellemi és erkölcsi szinten nem változik az ország!
Svájc se a természeti kincseinek, a világhírű óragyártásának, bankrendszerének köszönheti gazdagságát, hanem lelki, szellemi és erkölcsi nívójánk!
Amíg a mi népünk a harmónia helyett a káoszt részesíti előnyben és a felsorolt kincsek helyett hamis célokat, a pénzt, az anyagi javakat, a pillanatnyi élvezeteket hajhássza, marad minden a régiben! Egy kormány sem tud rajtunk segíteni, hiszen az anyagi javak maradéktalan kielégítése elérhetetlen cél!
Ha Isten és ember között az igazi kapcsolat nem áll helyre, akkor az ember a gonosz által kínált pótszerekhez nyúl, legtöbben az alkoholhoz és a droghoz. ... Kizárólag egy átfogó lelkigondozási és belmissziós programmal lehetne beteg társainkat és általuk országunkat felemelni!"
-Molnár Róbert: Egy politikus, akit rabul ejtett Isten-

A keresztény ember társadalmi felelősége