Isten tenyerén

Isten tenyerén
"Életem ott van Isten tenyerén azért nem félek én. Bármi fáj nekem, mosolyog a szemem. Száz jajszó között is bízom vakon, hitem fel nem adom. Rám törhet vadul ezer baj, veszély, Isten így szól: Ne félj! Miért is? Mitől is félhetnék én? az Isten tenyerén!"

2012. január 28., szombat

Ige

"Isten a mi oltalmunk és erősségünk, 
mindig biztos segítség a nyomorúságban.
Ezért nem félünk."
Zsoltárok 46, 2-3


2012. január 22., vasárnap

Janka szülinapos :-)

Nehéz elhinni, de a legidősebbünk 10 éves, "tini" lett. :D Már nagyon várta a nagy napot:


Egy kis politika

Nem szoktam -legalábbis ezen a poszton - politizálni, de miután Mammkánál olvastam nemrégiben -számomra- először arról, mi is történik valójában velünk, hogy már megint miért mi, "rebellisek" vagyunk a csőrében a pénzuraknak, azóta sok helyről is megerősödött ez a gondolat. És igenis, én is kiállok a kormányunk értékrendszere mögött, és büszke vagyok arra, hogy szembemenve mindenkivel hajlandóak a keresztyén értékek szerint gondolkodni, cselekedni. Az írást, amit most kiteszek ide, ma kaptam ezzel kapcsolatban.

HAJRÁ MAGYAROK!!!!



NEW SOUTH WALESI MAGYAR SZÖVETSÉG
Hungarian Council of New South Wales
Tel.: 61 2 9558 1878 – E-mail: bkardos@bigpond.net.au
P.O. Box 469, Marrickville, NSW, 2204, Sydney, Australia
 

AUSZTRÁLIAI NYILATKOZAT
Közzéteszi a NSW-i Magyar Szövetség – Sydney, 2012. január 20-án
Az ausztráliai magyar nemzeti emigráció többsége nevében ezennel kijelentjük, hogy az 2011. december és 2012. január hónapjaiban a Magyarország ellen indított nemzetközi politikai-, gazdasági- és sajtóhadjáratot a magyarországi baloldal: szocialisták, neoliberálisok és zöldek által gerjesztett és sugallt támadásként érzékeljük. Ez számunkra – akik évtizedek óta angolszász demokráciában élünk –, evidens.
A 2010-ben lefolytatott magyarországi országgyűlési választásokon a Fidesz-KDNP pártszövetség elsöprő kétharmados győzelmét a vesztes baloldal képtelen gentlemen-ként tudomásul venni és elviselni, vesztességük okán – nyolc éves kormányzásuk eredményét leszűrve –, magukba szállni, és az ország érdekében csöndesebben viselkedni. Képtelenek elfogadni a Magyar Országgyűlésben hozott alaptörvényt – és az ahhoz kapcsolódó sarkalatos törvényeket –, amely elvetette az 1949-ben Moszkva által Magyarországra oktrojált köztársasági alkotmányt, és visszaállította a nemzet jogalkotása évezredes történei kereteit, beépítve abba a kor követelményeit, többek között az Európai Unió tagállamai alkotmányainak több releváns cikkelyét, valamint az európai Alapjogi Chartát, amire az EU Lisszaboni Szerződése is vonatkozik.
A magyar alaptörvény 2012. január 1-én, törvényerőre lépett, s ez fölöttébb idegesíti a szocialistákat, a neoliberálisokat és a zöldeket, és ezek holdudvarát, az EU-ban. Az általuk képviselt baloldali ideológiáknak ebben az alaptörvényben nincs szerepe sőt, ebben a kereszténység nemzetmegtartó szerepe dominál, eszerint a családot egy nő és egy férfi egyesüléseként fogalmazza meg, és a fogantatás pillanatától védi az emberi életet. A törvény erejével kimondja a diktatórikus rendszerek, így a kommunizmus bűneinek elévülhetetlenségét. Kimondja: az igazságszolgáltatás hatékonyságának javítását, a bírói függetlenséget, a bírók korhatályát, az adatvédelem jobbítását, valamint a jegybanktörvény átalakítását, hogy a Magyar Nemzeti Bank a kormánnyal együttműködve dolgozzon egy független, virágzó nemzetgazdaságért.
A NSW-i Magyar Szövetség a rendszerváltozás óta támogatja Magyarországnak az Európai Unióhoz való csatlakozását. Álláspontunk, hogy Európának nemcsak gazdasági, de politikai téren is egyesülnie kell ahhoz, hogy lépést tudjon tartani a globális hegemóniákkal, és a feltörő új kihívásokkal szemben. Ezért Magyarország szerepét az EU-ban, véleményt és jövőt formáló tényezőként képzeljük el, amire  rászolgált tavaly, amikor fél évig az EU elnökség feladatát látta el. Sajnálattal érzékeljük, hogy az EU időnként kettős mércét alkalmaz és igazi szerepe, eszmei egysége, még csak most van alakulóban. Az Európai Parlament és az Európai Bizottság még nem találta meg igazi feladatát, 27 országgal a konszenzust kereső ügyintézést. Az EU hosszú ideig lazán fogta a gyeplőt, lásd Portugália, Írország, Görögörszág, Spanyolország és Olaszország szekerét, amivel elszaladtak a lovak. Most a szabadságukért és függetlenségükért kiálló, „rebellis” magyarokat akarja az Európai Bizottság példamutató módon megleckéztetni, a többiek okulására. Ezt, minden áron el kell kerülni és arra kell törekedni, hogy Magyarország a kötelességmegszegési eljárást elkerülje. Európa és Magyarország jövője függ attól, hogy ne következzék be a konfrontáció, mert ez senkinek se fog javára válni.
Mindezek előrebocsátásával biztosítjuk Magyarország nemzeti együttmőködési rendszerének kormányát, és Orbán Viktor kormányfőt, hogy az ausztráliai nemzeti emigráció teljes szívvel mögöttük áll és támogatja azokat a diplomatikus, konszenzust kereső lépéseket, amik lehetőséget nyújtanak az Európai Unióval és az IMF-el való együttműködésre, a magyar gazdaság élénkítésére és az adóságcsapdától való megszabadulásra. Kérjük a Jóistent, hogy álljon a tárgyaló felek mögé és világosítsa meg a szentlélek erejével elméjüket annak érdekében, hogy Magyarországhoz hasonlóan, visszatérjenek azokhoz a  keresztényi alapokhoz, amik révén az elmúlt évezredekben az európai népek kultúrája és civilizációja az egész világ számára példamutató módon kifejlődött.
Ennek reményében kívánunk a magyar kormány számára prosperáló, eredményekben gazdag esztendőt és a Kárpát-medencében élő magyar nép számára egy szebb és jobb jövőt.
Ilosvai-Egyed Katalin, elnök                                 Kardos Béla, tb. elnök

2012. január 19., csütörtök

Mai Igék:


Adjatok hálát az Úrnak, mert jó,
mert örökké tart szeretete!
Zsoltárok 106,1


Amit pedig szóltok, vagy cselekesztek,
mind az Úr Jézus nevében tegyétek,
hálát adva az atya Istennek őáltala.
Kolossé 3,17
 

2012. január 14., szombat

Receptek

Karfiolkrémleves


Megmaradt karfiolpüréből készült (a főtt karfiolt összeturmixoltam zsírban sült hagymával és petrezselyemmel.).
Zsíron megdinszteltem két nagy fej apróra vágott hagymát, és kockára vágott kolozsvári szalonnát. Felengedtem vízzel, majd a karfiolpürét is hozzáadtam. Sóztam, borsoztam, és már készen is volt. Nagyon ízletesre sikeredett :-)

Apró linzerkekszek több variációban


A gyerekeim nagyon édességre vágytak, nekem meg eszembe jutott a karácsonyi jól sikerült linzerem. Gondoltam,újra elkészítem. Ja, csak nem írtam fel az arányokat... Így aztán ez nem olyan lett...

Mostani kísérlet:
40 dkg darált mandula
10 dkg kókuszliszt (ezt a kényszer tetette bele velem, mert túl híg lett a tésztám - de legalább jó kókuszíze lett a keksznek tőle)
2 tojás
10 dkg xilit
10 dkg méz
10 dkg kókuszzsír
szódabikarbóna, vaniliásxukor

Az elkészítése ugyanúgy történt, mint a normális linzeré, de nagyon figyelni kellett, majdnem elégettem a végét a sütőben. Karácsonykor megkeményedett a tésztám, majd újrapuhult, most azonban teljesen puha és omlós maradt. 

Karácsonyi variáció, ha a most tapasztaltak után jól gondolom, ez lehetett:
30 dkg darált mandula
10 dkg xilit
5 dkg kókuszzsír
2 tojás
szódabikarbóna, vaniliásxukor
(Erre csokimáz került, meg maradék mandulakrém és gesztenyepüré a bonbongyártásból)


Kincset érünk

A Family Magazinban olvastam, és meg is osztom veletek, mert egy kis pozitív ön-látás mindenkire ráfér :-)


„Ki mondja hát, hogy mennyit érünk? A társunk? A családunk? A szomszédaink? A felettesünk? A lelkészünk? A stylist? A média vagy a korszellem? Vagy az, aki megformált minket, aki megálmodott erre a világra. Épp ott és épp akkor, amikor azt a legtökéletesebbnek látta. Olyan külső és belső adottságokkal, tehetséggel és korlátokkal alkotott meg bennünket, mint soha senki mást ezen a földön. És egy olyan, személyre szabott küldetéssel indított útnak, amelyet rajtunk kívül senki más nem tölthet be ezen a világon – még a szebbek, jobbak, okosabbak sem.
A hazugságok, melyeket a minket körülvevő világ hirdet, csak gúzsba kötnek minket. Isten azonban képes arra, hogy felszabadítson ezek alól az elvárások alól – arra az életre, amelyet valóban nekünk szánt. Ő minden gyarlóságunkkal, kicsinységünkkel együtt értékesnek lát minket. Azt üzeni nekünk: „ Íme, én drágakövekre építem falaidat, zafírokból rakom le alapodat. Rubinból készítem el falad párkányát, és kapuidat briliánskövekből,összes határaidat meg gyémántokból.”(Ézsaiás 54, 11-12)
Nem ócskavasból lettünk összetákolva, hanem igazi kincsekből, nagy műgonddal alkotott meg minket Mesterünk. Így aztán még akkor is értékesnek lát minket, ha időnként ütöttkopottnak tűnünk.”
-Révész Szilvia; Family Magazin 2011. IV.- 

Képek mostanában

ilyen volt
ilyen lett

ilyen volt

ilyen lett
 Mártinak begyulladt a füle, ezért itthon volt csütörtök óta. Miután így "sok" időnk volt, fodrászkodtunk is. Még sosem volt egyik lánynak sem levágva a haja (csak a frufrujuk), így elérkezettnek láttam az időt egy kisebb fazonigazításhoz is. Jól viselték, és aranyosak az új frizurájukkal :-)


cicalesen


December közepén hozzánk költözött egy éjfekete cica (legnagyobb örömömre :-( -nem igazán szívlelem a macskákat). Kis állatkánk kitartó, még Mackó sem tudta elüldözni, pedig ő szívből gyűlöli (azóta már szétszedte az ólját is miatta, és állandóan veszettül ugat - elég nehéz elviselni...)

szakácsok - készül a reggeli gyümölcssaláta


finom lett, mindegyszálig el is fogyott

építőmesterek :D


a fő-maistro

Te mit csinálsz?

Egy vándor kőműveseket látott meg az út mellett. Megkérdezte az egyiket:
- Mit csinálsz? - Az méltatlankodva válaszolta:
- Nem látod, hogy követ török?! - Megkérdezte a másiktól:
- Hát, te mit csinálsz? - Az megfáradtan felelte:
-Pénzt keresek, hogy eltartsam a családomat. - Végül meglátott egy mosolygó fiatalembert, és megkérdezte tőle is:
- És te mit csinálsz? - Mire az így felelt:
- Katedrálist építek!


2012. január 12., csütörtök

Az idő...

Tulipános Katánál olvastam az alábbi idézetet. Szerintem nagyon igaz (dolgozzunk rajta, hogy az élet mégis élet és ne rohanás legyen! :D ).

"Valami mindig közbejön: 
létfontosságú semmiségek miatt halasztjuk mindig azt, mi életté tenné a létet,
pedig adódna még idő kifogni az adott időn, igen, adódna még idő, 
de valami mindig közbejön."

Baranyi Ferenc

2012. január 9., hétfő

A Sátán terve

Ezt a történetet anyu olvasta fel Szenteste az Istentiszteleten. Régóta köröz már az interneten többféle formában, de hozzám eddig még nem jutott el. ITT találtam rá most. Érdekes, meggondolandó:


A Sátán terve

Sátán összehívta a démonokat a világ minden tájáról. A megnyitó beszédében ezt mondta:
"Nem tarthatjuk vissza a keresztényeket attól, hogy eljárjanak istentiszteleteikre. Nem tarthatjuk vissza őket attól, hogy olvassák a Bibliájukat és hogy tudják az igazságot. Még csak attól sem tarthatjuk vissza őket, hogy egy bensőséges kapcsolatot alakítsanak ki a megváltójukkal. Ha egyszer megszerezték ezt a kapcsolatot Jézussal, megtört a hatalmunk felettük. Úgyhogy engedjétek, hogy elmenjenek istentiszteleteikre, engedjétek, hogy magukhoz vegyék az úrvacsorát, de lopjátok el az idejüket annyira, hogy ne legyen idejük arra, hogy igazi kapcsolatot alakítsanak ki Jézus Krisztussal."
"Ezt akarom tenni", mondta a Sátán. "Eltéríteni őket attól, hogy megragadják a kapcsolatot a Megváltójukkal és fenntartsák ezt az éltető kapcsolatot egész napon át!"

"Hogyan tegyük ezt?" kiabálták a démonjai.
"Kössétek le őket az élet mellékes dolgaival és találjatok ki számtalan cselt, amikkel lefoglalhatjátok az gondolkodásukat", válaszolta ő:

a. Kísértsétek őket arra, hogy költsenek, költsenek, költsenek és kérjenek kölcsön, kérjenek kölcsön, kérjenek kölcsön.
b. Győzzétek meg a feleségeket, hogy dolgozzanak hosszú órákat és a férjeket, hogy dolgozzanak 6-7 napot egy héten, 10-12 órát egy nap, így megengedhetik maguknak az üres életformát.
c. Tartsátok vissza őket attól, hogy időt töltsenek a gyerekeikkel. Ahogy a családok darabokra hullanak, hamarosan, az otthonaik többé nem lesznek biztonságos menedékek a munka nyomása alól!
d. Stimuláljátok túl az agyukat, hogy ne legyen képesek meghallani azt a 'halk, szelíd hangot.'
e. Csábítsátok őket arra, hogy kapcsolják be a rádiót vagy a magnót, amikor vezetnek...hogy hagyják bekapcsolva a tévét, videót, CD-lejátszót és a számítógépet az otthonaikban folyamatosan és gondoskodjatok arról, hogy minden üzletben és étteremben a világon nem biblikus zenét játsszanak folyamatosan. Ez majd bezsúfolódik az agyukba és megtöri a kapcsolatot Krisztussal.
f. Töltsétek fel a dohányzóasztalokat magazinokkal és újságokkal. Nyomjátok bele az agyukba a híreket 24 órán keresztül. Törjetek be a vezetés perceibe hirdetőtáblákkal. Árasszátok el az e-mail postafiókjaikat szeméttel, katalógusokkal, amikből online lehet rendelni, sorsolásos játékokkal és mindenféle hírlevéllel és promóciós ingyenes ajánlatokkal, szolgáltatásokkal és hiú reménnyel.
g. Tetessetek sovány, gyönyörű modelleket a magazinokba és a tévébe, hogy a férjek azt higgyék, hogy a külső szépség a fontos és aztán elégedetlenekké váljanak a feleségükkel.
h. Tartsátok fáradtan a feleségeket olyannyira, hogy ne tudják éjjel szeretni a férjüket. Adjatok nekik fejfájást is! Ha nem adják meg a férjüknek azt a szeretetet, amire szüksége van, hamarosan máshol fogják azt keresni. Ez jó hamar szétszakítja a családokat!
i. Adj nekik télapót, hogy eltérítsd őket attól, nehogy megtanítsák a gyerekeiknek a karácsony igazi jelentését.
j. Adj nekik húsvéti nyuszit, így nem fognak beszélni az Ő feltámadásról és a bűn és a halál feletti hatalmáról.
k. Még ha el is utaznak pihenni, tegyetek arról, hogy hajszolják ott is túl magukat...hogy kimerülten térjenek vissza. Tartsátok őket túl elfoglaltan ahhoz, hogy kimenjenek a természetbe és Isten teremtményeit csodálják. Küldd el őket inkább vidámparkokba!, sporteseményekre, színdarabokra, koncertekre és moziba.
l. Adj facebookot a fiataloknak, hogy cseppnyi szabad perceikben is egymás lépteit "lájkolják" tanulás vagy olvasás helyett, és hogy a személyes barátságaikat is felváltsák a virtuálisak.
m. Tartsátok őket elfoglaltan, elfoglaltan, elfoglaltan! És amikor lelki találkozóra mennek, nyugtalan lelkiismerettel fognak távozni.
n. Zsúfoljátok tele az életüket sok jó kifogással, hogy ne legyen idejük keresni Jézus hatalmát. Így egy idő után a saját erejükből fognak dolgozni, fel fogják áldozni az egészségüket és a családjukat egy elég jó cél érdekében.
Működni fog! Működni fog!"

Mekkora terv volt! A démonok buzgón indultak teljesíteni a megbízatásukat, hogy a keresztények minél kevesebb időt hagyjanak Istenre és a családjaikra szerte a világon, hogy a Feltámadás ünnepe a nyúl és tojás ünnepe legyen, és hogy minél kevesebb idejük maradjon arra, hogy meséljenek másoknak arról, hogy Jézus hatalma hogyan változtatta meg az életüket.
Azt hiszem, a kérdés az, hogy sikeres volt Sátán ebben a cselben? Döntsd el te magad!

Mai Ige:

"Hitetek ne emberek bölcsességén,
hanem Isten erején nyugodjék."
I. Korintus 2,5
 

2012. január 4., szerda

Mammka játéka

Mammka játékot hirdetett, saját készítésű levendulás fürdősója a nyeremény. Még van néhány nap, ha szeretnétek játszani, nézzetek be hozzá!

Klárikánk 2 éves lett :-)

Valóban egyre nagyobb kislány a legkisebbünk :-) Beszédén, viselkedésén egyértelműen látszik, hogy bizony telik az idő :-) Isten éltessen sokáig kicsi lány, békességben, boldogságban! :-)






Amíg mamáékat vártuk. megpancsiztak a lányok... közben megtalálták apa tusfürdőjét, ami még félig VOLT :-)
Klári először nagyon kis szégyenlős volt, de határozottan élvezte, hogy most őt ünnepeljük, és ő kap ajándékokat. Amíg énekeltünk neki, hangosan kacarászott. Nagyon édes volt! :-) Keresztanyjáéktól már tegnap megkapta az ajándékát, egy szép színes, saját kötésű sálat. Annyira tetszett neki az "én sálam", hogy azzal is aludt :-) Mamáéktól egy hatalmas macit kapott, ami szintén nagyon tetszett neki. Tőlünk megkapta élete első babáját és fésűjét, amit rögtön használatba is vett. Eddig nem láttam, de határozottan élvezi, hogy ez vagy az az övé és csakis az övé. Becsben tartja, amit kapott :-)

2012. január 3., kedd

Miért válsz gyilkossá?!

Belőlem ez a Pintér Béla dal mindig könnyeket csal ki...


... sose tudtam és nem is fogom megérteni, hogyan képesek anyák megölni a magzataikat. Szerintem a legtöbben nem is tudják mit tesznek. 
Mikor Klárival 2 éve 2 hétig kórházban feküdtem, kétszer is végig kellett néznem, hogy a "műtéti" napokon megtelik az egész nőgyógyászati osztály gyilkolni készülő anyákkal. Én éppen az aprócska újszülöttemnek örvendeztem, amikor ők megölni készültek csemetéiket... Nagyon rossz volt végignézni rajtuk. Volt, aki fel sem vette, szerintem fogalma sem volt róla mit csinál. Volt, aki kicsit szomorkodott, de egészségügyi okokból mégis megtette. Volt, aki már akkor gyilkosnak érezte magát, mielőtt a műtőbe ment volna, de mégis bement. Olyan is volt ott, akit személyesen is ismertem, és azóta is, ha összetalálkozok vele az utcán, az jut eszembe, hogy vajon mit gondolhat, amikor látja az én kislányomat, aki éppen akkor született, amikor az övét megölette... Több gyermekes anyák is akadtak köztük szép számmal. Nem gondolják végig az emberek, hogy mit ártanak azzal saját maguknak is (azon kívül, hogy nem adnak esélyt az új életnek), ha "nincsen számukra -mármint az új gyermekek számára- hely" az életükben. Akárhogy is szépítjük a dolgot, gyilkossá válnak és az orvosokat is gyilkosokká teszik. És a tudatalattijukban ez szépen ott is marad - és később előjön valamilyen testi vagy lelki betegség formájában. Sose lesz már ép ember, aki egyszer megteszi ezt a lépést. Megölni valakit, aki még védekezni sem tud... Mindegy, hogy az a valaki 10-20-80 éves vagy éppen még egy méhen belül létező kis lény - a lényeg ugyanaz... "Mindent szabad nékem, de nem minden használ" "Nem tudják, hogy mit cselekesznek" - olvashatjuk a Bibliában. Mi lesz veled emberiség!?!
Én sajnos megtapasztaltam, milyen elveszíteni egy magzatot (nem is egyet). Az utolsó 11 hetes volt, úgy pottyant ki belőlem a fürdőszoba kövére. Még a magzatburkon keresztül is látszott, hogy teljesen emberi formája van, mindene megvolt. Akkorka volt, hogy elfért a tenyeremben. Egy 8 hetes magzatnak már mindene megvan, amitől embernek számít, és dobog a szíve, mozog bent az anyai oltalom alatt... Amikor egy baba meghal, azt is nehéz, nagyon nehéz elhordozni... de ha valaki maga teszi el láb alól a "szövetcsomónak" számító kis életet, aki az élet folyamatában akadályozná a szabad mozgásterét... erre mit is lehetne mondani...
Uram, kegyelmezz ennek a nemzetnek, mert nem tudja, mit cselekszik!

Tegnap olvastam...

...csak nem volt időm ide is beírni:

"Az Úr a te oltalmad"
Zsoltárok 91, 9

"Minden gondotokat őreá vessétek, mert neki gondja van reátok."
I. Péter 5,7

szünet előtti zenei-társasjáték az énekórán

Olyan érdekes... de tegnap is, meg ma is csupa pozitív élményem volt a suliban. Nem kellett különösebben harcolni a gyerekekkel, hogy én is érvényesülhessek az órán, dolgoztak annak rendje és módja szerint. Hogy éppen kipihenték magukat a szünetben, vagy túl fáradtak voltak, nem tudom, én inkább az Isten kegyelmének titulálom a dolgot. Sőt. Miután világvége-rettegésben él az egész banda, több osztályban is ezzel ment el a földrajzórák fele. Átmentünk hittanórába :-) Lényegében azt mondtam el nekik, amit pár napja itt is leírtam. Remélem segít nekik :-) 

Az altatás gyönyörei...

Nem egyszerű kisgyerekeket elaltatni esténként. Főleg, ha kettő egykorú, vagy hasonló korú csemetéről van szó. Ez a feladat leginkább 2 emberes, mert mindenkinek kell egy felnőtt a békességhez. Márti tegnap sehogy sem akart elaludni. Hiába ültem mellette az ágyon, fogtam a kezét... egyfolytában csak mondta a magáét, meg enni akart, meg inni akart (a szokásos cselek :-). aztán egyszer csak megszólalt:
- Anya, csinálsz nekem fossot?
- Majd reggel.
- Fosit?
- Igen, copfit.
A különféle alkudozások még folytak tovább, aztán gondoltam egyet, és inkább odafeküdtem mellé. Ha én vízszintesben vagyok, hátha ő is hamarabb lenyugszik... ÉS bevált! Lábacskáját rajtam pihentetve szépen elnyomta az álom :-)

2012. január 1., vasárnap

Homokba kell írni a szót...

Új kezdet - az Ige fényében

Több rész is előttem van az Igéből, ami kapcsolódik az új esztendő kezdetéhez. Pár éve Zsombornak adtam egy kis kártyát, ami aztán sokáig ki volt téve az asztalán - gondos kisgyermekkezek azonban szétcincálták. Ez állt rajta biztatásul: 

"Tedd meg mindazt, ami a kezed ügyébe esik,
és amihez erőd van."
Prédikátor 9, 10


Az Útmutató erre az évre szóló Igeversét érettségi előtt kaptam valakitől, és azóta is fontos kapaszkodója az életemnek:

"Elég néked az én kegyelmem,
mert az én erőm erőtlenség által ér célhoz."
II. Korintus 12,9

Az évkezdő istentisztelet Igéje pedig:

"Ti vagytok a föld sója, 
ha pedig a só megízetlenül, mivel lehetne ízét visszaadni?
Semmire sem való már, csak arra, hogy kidobják, és eltapossák az emberek.
Ti vagytok a világ világossága.
Nem rejthető el a hegyen épült város.
A lámpást sem azért gyújtják meg, hogy a véka alá, hanem, hogy a lámpatartóra tegyék,
és akkor világít mindenkinek a házban.
Úgy ragyogjon a ti világosságotok az emberek előtt,hogy lássák jó cselekedeteiteket,
és dicsőítsék a ti mennyei Atyátokat."
Máté 5, 13-16

"A ti beszédetekben az IGEN legyen igen, 
a NEM pedig nem,
ami pedig túlmegy ezen, az a gonosztól van."
Máté 5, 37



ISTENRE FIGYELŐ, BENNE BÍZÓ, 
ÁLDOTT ÚJ ESZTENDŐT 
KÍVÁNOK MINDENKINEK!